Om Fredano Guitars

Namnet Fredano fick Fredrik Redhe av sina vänner på fotbollsplanen på familjen Redhes bakgård under hans barndom. Alla barnen i laget fick av varandra namn som liknade ”Ronaldo”.

Om Fredrik Redhe

Jag heter Fredrik Redhe och jag föddes 1986 i den lilla byn Dala-Floda i centrala Dalarna där jag sedan växte upp. Hela min uppväxt präglades av en kärlek till musik och skapande. Min pappa började lära mig snickra i princip i samma stund som jag lärde mig gå och min farbror gav mig min första gitarr och gitarrlektion vid omkring 6 års ålder. I tonåren började även mitt intresse för datorer och teknik att växa. Jag började då lära mig att, bland annat, koda hemsidor. Efter min flytt hemifrån år 2003 hamnade jag i Leksand där jag gick gymnasiet. Jag kom in på teknikprogrammet men hann bara gå där en vecka innan jag insåg att min barndomskärlek till musiken var så stark att jag bestämde mig för att byta linje till estetiska programmet med inriktning musik där jag studerade gitarr och piano framförallt.

Under min studietid på gymnasiet brukade jag sommarjobba och jobba extra några helger ibland inom äldreomsorgen. Därför var stegen ganska kort att jag efter studenten började jobba inom vården. Jag hoppade in som vikarie på olika boenden och servicehem under hösten 2005 och våren 2006 innan jag fick jobb som snickare på en husfabrik. Där jobbade jag i ungefär ett år med att bland annat bygga jordbävningssäkra hus som skeppades till Japan, innan de blev tvungna att skära ner på personalstyrkan och jag började jobba som målare på en fabrik i Dala-Floda som tillverkar golv- och taklister. Där jobbade jag i 6 månader innan jag bestämde mig för att plugga vidare inom vården och läste då till undersköterska.

Efter detta studieår hamnade jag inom omsorgen igen som vikarie på olika boenden innan jag år 2008 fick en fast tjänst inom LSS i Ludvika Kommun där jag fortfarande jobbar kvar och trivs jättebra med att kunna hjälpa andra människor.

Min kärlek till musiken och skapande har alltid funnits kvar och jag har alltid under i princip all min lediga tid från jobb suttit och byggt på något projekt eller suttit med gitarren i knäet och spelat. Ett axplock av min projekt hittar ni här.